Електронний квиток у київському транспорті з'явиться навесні 2018-го — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний квиток у київському транспорті з'явиться навесні 2018-го

Фінтех і Картки
387
Електронний квиток в наземному транспорті Києва запрацює у квітні 2018 р. Про це заявив директор департаменту інформаційних технологій КМДА Юрій Назаров, повідомляє DATA.ua.
“Зараз ми тільки підписали договір. До кінця року буде закуплено 500 комплектів (бортові комп’ютери і валідатори), почнемо їх монтувати. На початку наступного року будуть поставлені ще 1000 комплектів. І до квітня ми плануємо змонтувати все обладнання і запустити систему в експлуатацію“, – повідомив Назаров.
Нові валідатори будуть забезпечувати як безконтактне зчитування з технологій NFC (смартфони, розумний годинник) і EMV (банківські картки), так і оптичне зчитування QR – і штрих-кодів.
“На кожен автобус, тролейбус, трамвай буде поставлений бортовий комп’ютер і валідатор. Валідатори ми вирішили вибрати універсальні, де можна заплатити звичайною пластиковою карткою, яка є в метро, безконтактною платіжною карткою, карткою киянина, мобільним додатком з QR-кодом, розумним годинником з функцією NFC і разовим квитком з QR-кодом, який можна придбати в автоматі з оплати послуг“, – розповів чиновник.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас