АМКУ оштрафував "Київстар" за відмову надати переговори клієнта – "Київстар" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Київстар" за відмову надати переговори клієнта – "Київстар"

Фондовий ринок
2623
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував найбільшого українського оператора мобільного зв’язку “Київстар” на 54,4 тис. грн за неподання інформації у встановлений комітетом термін, оператор розкритикував таке рішення і буде наполягати на своїй правоті в суді.
АМКУ запитував у “Київстар” інформацію, яка стосувалася телефонних переговорів одного з суб’єктів господарювання. Відомо, що, відповідно до ст. 31 Конституції України, таємниця телефонного зв’язку захищена законом і може бути порушена тільки на підставі рішення суду України”, – йдеться у коментарі “Київстар”, переданому агентству “Інтерфакс-Україна”.
Оператор вказує, що АМКУ, у свою чергу, посилається на профільний закон, який дає йому право запитувати інформацію з обмеженим доступом.
На думку “Київстар”, положення цього закону не передбачають, що таке право поширюється на персональні дані абонентів мобільного зв’язку і, зокрема, інформацію про їхні телефонні розмови, для яких встановлено спеціальний режим захисту.
Оператор додає, що обґрунтував комітету неможливість надання інформації про абонентів і оскаржить рішення про накладення штрафу в суді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас