X-Matic перетворює старі автомобілі на безпілотники (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

X-Matic перетворює старі автомобілі на безпілотники (відео)

Технології&Авто
433
Компанія з Торонто пропонує систему LaneCruise, яка може наділити автономністю будь-який автомобіль. Пристрої ставляться поверх вже існуючих елементів управління і починають виконувати всі дії за водія: система управляє кермом, натискає на педалі. Виглядає не так футуристично, як у Tesla, але працює і підходить для будь-яких автомобілів, розповідає New Atlas.
Вся система від X-Matic складається з 5 основних компонентів: центральний процесор, фронтальна камера, сенсорний інтерфейс для водія, привід для керма і привід для педалей. Відразу можна відзначити важливу відмінність від систем провідних виробників безпілотників: в цій не використовуються радіолокатори або лазери для виявлення об’єктів навколо. Це сприятливо впливає на вартість, але ефективність і безпека залишаються під питанням.
Єдиним сенсором, через який автомобіль буде відчувати світ, є камера. Вона кріпиться під дзеркалом заднього виду. Інформація з неї надходить на центральний процесор системи, який приймає рішення про роботу того чи іншого приводу. Виробник говорить, що система не поступається в якості аналогам. LaneCruise розрізняє знаки, бачить смугу, інших учасників руху і адекватно реагує на це: змінює смугу, пригальмовує, прискорюється.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас