Глава Alphabet: «Насправді люди мріють про робота-посудомийника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Alphabet: «Насправді люди мріють про робота-посудомийника

Технології&Авто
572
Звичайній людині не потрібні складні алгоритми і роботизовані системи, їй більше хотілося б мати в розпорядженні робота-посудомийника. Але поки технології не дозволяють розв’язати цю задачу. Водночас скоро з’явиться розумне ПЗ, яке полегшить роботу лікарям і фізикам. Таким прогнозом поділився голова ради директорів компанії Alphabet Ерік Шмідт.
У найближчому майбутньому штучний інтелект краще буде справлятися зі складними медичними кейсами і завданнями з фізики, ніж з миттям посуду. Незважаючи на колосальний прогрес, технології поки не дозволяють створити робота, який міг би займатися домашнім прибиранням.
«[Робот] повинен прийти, оцінити розташування речей, розпізнати кожен предмет, запам’ятати послідовність дій, при цьому ще правильно виконувати всі рухи і робити це в реальному часі», – пояснив голова ради директорів компанії Alphabet Ерік Шмідт під час свого виступу на Halifax International Security Forum. Його цитату наводить CNBC.
Колишній глава Google покладає великі надії на застосування штучного інтелекту не в побутовому господарстві, а в медицині. «ШІ на основі машинного навчання вже відмінно справляється з порівнянням даних за шаблоном. Тому в першу чергу технологія вплине на сферу охорони здоров’я», – впевнений Шмідт.
Лікарям поки доводиться покладатися на зір і інтуїцію, а значна частина роботи якраз полягає в зіставленні інформації. ШІ спростить доктору частину роботи, але не замінить його повністю: «Це буде система “Доктор плюс”, а не “Доктор мінус”. У найближчі 5 років це буде великим трендом», – прогнозує мільярдер.
Інша галузь, в якій ШІ буде простіше освоїтися, – це наука. «Через 10-15 років фізик зможе попросити комп’ютер розв’язати складну фізичну задачу, а сам ляже спати. За цей час система проаналізує всі дані і знайде кілька рішень проблеми».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас