Європа частково скасує геоблокування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа частково скасує геоблокування

Світ
903
Члени Європарламенту прийняли рішення заборонити з наступного року певні види геоблокування терміном на один рік.
Дискримінація на основі розташування споживача буде скасована в ЄС для трьох категорій товарів: для продуктів, котрі не потребують фізичної доставки; електронних послуг; і послуг, що надаються в певних місцях.
Новий закон дозволить споживачам з ЄС платити однакову ціну або отримувати рівні послуги, незалежно від місця розташування. У прес-релізі Єврокомісії наведені приклади трьох категорій товарів, які будуть звільнені від геоблокування:
Приклад 1: «Клієнт із Бельгії бажає купити холодильник і знаходить найбільш підходящий варіант на німецькому сайті. У нього є право замовити товар і отримати його на умовах постачальника або самому організувати доставку до дому».
Приклад 2: «Клієнт із Болгарії хоче купити хостингові послуги для свого веб-сайту у іспанської компанії. Тепер у нього є доступ до цієї послуги, він може зареєструватися і придбати місце на сервері, заплативши стільки ж, скільки клієнт з Іспанії».
Приклад 3: «Італійська сім’я може придбати турпоїздку в парк розваг у Франції, не будучи перенаправленою на італійську версію сайту».
Новий закон не стосується аудіо- і відеопродукції, окремо зазначили члени Єврокомісії, Європарламенту та Ради ЄС, які спільно працювали над цим документом з моменту винесення його на обговорення 18 місяців тому. Однак, невеликі кроки в цьому напрямку все ж робляться. Споживачі в ЄС отримали право знати, які умови пропонують покупцям з інших країн Євросоюзу. Це дозволить їм приймати більш зважене і інформоване рішення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас