Walmart почав випробовувати безпілотні підлогомийні машини (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Walmart почав випробовувати безпілотні підлогомийні машини (відео)

Технології&Авто
398
Американська торговельна мережа Walmart приступила до випробувань нових автономних підлогомийних машин, повідомляє Fox Business. Випробування роботів проводяться в п’яти магазинах, розташованих в Бентонвіллі в Арканзасі недалеко від штаб-квартири компанії. Безпілотні підлогомийні машини для торгової мережі розробив американський стартап Brain Corp.
Сучасні технології дозволяють зробити автономною практично будь-яку техніку. З точки зору бізнесу безпілотна техніка дозволяє скоротити штат, зайнятий виконанням тієї чи іншої задачі, і прискорити ті чи інші операції. Все разом це дозволяє скоротити витрати.
Нові підлогомийні роботи, виконані на базі стандартних машин RS26, отримали назву Emma. Система автономного пересування робота включає в себе камери, ультразвукові датчики і лідар. Завдяки цим сенсорам безпілотна підлогомиюча машина може пересуватися між стелажами в магазині і не натикатися на покупців.
Робот Emma має завдовжки 1,7 метра, завширшки — 0,8 метра і заввишки — 1,4 метра. Машина оснащена двома баками обсягом 109 літрів кожен. В одному баку знаходиться миючий розчин для підлог, а в другий бак під час роботи всмоктується сміття і брудний розчин з підлоги. В автономному режимі Emma може пересуватися на швидкості до чотирьох кілометрів на годину.
Під час роботи робот складає карту магазину, в якому миє підлогу, і зазначає ділянки, які вже обробив. Про наявність у машині системи контролю чистоти підлоги виробник не повідомляє. Emma можна перевести на ручне управління — тоді в крісло машини повинен сісти оператор. В ручному режимі Emma може пересуватися на швидкості до 6,4 кілометра на годину.
Згідно із заявою Brain Corp., підлогомийні роботи компанії вже використовуються в 50 торгових центрах, аеропортах кампусах і виробничих приміщеннях в США. В даний час ведуться переговори про постачання підлогомиючих роботів до Японії до середини 2018 року.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас