6 з 10 найбільших виробників електрокарів базуються в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

6 з 10 найбільших виробників електрокарів базуються в Китаї

Технології&Авто
426
При цьому решта 4 компанії є китайськими партнерами. І такий розклад цілком логічний. У Китаї одночасно присутні відразу кілька факторів, що змушують місцеву EV-галузь бути найшвидшою і наймасовішою, пише Сlean Technica.
Одна з найбільших проблем Китаю — екологія. Для країни забруднення повітря перетворилося на проблему національного масштабу. А глобальне потепління взагалі загрожує затопити частину морських міст. Тому EV — один з пунктів боротьби за екологію.
Ця боротьба підтримується аж ніяк не свідомістю самих китайців, а різними державними програмами, такими, що заохочують купівлю електромобілів. За такими програмами субсидії отримували і покупці, і виробники електротранспорту. Багатьом китайським виробникам ці субсидії і дозволили набрати сьогоднішніх обертів.
І оберти справді великі. В 3 кварталі 2017 року на Китай припала половина від усього світового випуску електромобілів. Але продаються тут не тільки місцеві моделі. Багато людей сьогодні живуть за принципом «купуй найдорожче з того, що можеш собі дозволити». Через це країна стала головним ринком збуту Tesla. У 2016 році продажі тут склали 11 000 машин, що принесло більш ніж $1 млрд компанії Ілона Маска. І Tesla вже підтвердила плани з будівництва заводу в Шанхаї. На це накладається загальний тренд на розвиток технологій. В результаті, обсяги виробництва EV постійно зростають. І за прогнозами, CEO BAIC, в 2018 році вони досягнуть 1 млн.
Але та сама половина ринку електромобілів належить бюджетним китайським виробникам. Як було сказано, великих налічується 6: BYD, FAW Group, SAIC, Geely, BAIC, Dongfeng. Всі ці компанії вже давно існують в Китаї. Але економічний успіх всередині країни дозволив багатьом розпочати світову експансію. Один з найвідоміших кейсів — придбання Geely компанії Volvo. Шведська марка з 2019 року повністю переходить на електрику. Інші компанії списку також завели партнерів на Заході. BAIC відкрила R&D центр для розробки EV в Каліфорнії. Так що скоро ці компанії планують виходити зі своїми електромобілями і на великий ринок.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас