SpaceX припинить розробку своєї знаменитої ракети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX припинить розробку своєї знаменитої ракети

Технології&Авто
2419
Компанія SpaceX, яка займається розробкою і запуском космічних ракет, не планує покращувати дизайн своєї знаменитої розробки Falcon9.
Про це розповіла президент компанії Гвінн Шотвелл в інтерв’ю Space News.
За її словами, тяга двигунів ракети Falcon9 Block 5 буде збільшена на 8%, в порівнянні з тягою агрегатів Block 4, причому перший ступінь цього носія розрахований на десять і більше запусків. Перший пуск Block 5 планується в кінці першого кварталу 2018 року.
Крім того, Шотвелл заявила, що, починаючи з версії Block5 дизайн Falcon9 буде заморожений.
Фінальна версія носія в даний час проходить сертифікацію для запусків місій НАСА і Пентагону.
Також вона нагадала, що за 2017 рік компанія вже провела 16 успішних пусків, до кінця року планується провести ще чотири. SpaceX, як очікується, запустить місію Zuma в інтересах Пентагону, вантажівка Dragon для НАСА і десять телекомунікаційних супутників Iridium Next, а також проведе перший тестовий запуск надважкого носія Falcon Heavy.
Даний носій побудований на основі трьох Falcon 9. Перший пуск планується здійснити з використанням Block 4, подальші – з Block 5.
У 2018 році компанія планує здійснити близько 30 стартів, а в подальшому вийти на 30-40 запусків на рік. На 2022 рік компанія, як і раніше, запланувала виведення транспортної системи BFR (Big Falcon Rocket), яка повинна прийти на зміну Falcon 9 і Falcon Heavy. Водночас, клієнти компанії, за словами Шотвелл, все ще зможуть користуватися останніми двома носіями.
За матеріалами:
FaceNews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас