"RwS bank" отримав право власності на Сєверодонецький "Льодовий палац спорту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"RwS bank" отримав право власності на Сєверодонецький "Льодовий палац спорту"

Кредит&Депозит
42
“RwS bank” набув права власності на нерухоме майно “Майновий комплекс “Льодовий палац спорту” у місті Сєверодонецьк у рахунок боргу (Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 22 листопада 2017 року).
З 2005 року Майновий комплекс “Льодовий палац спорту” був переданий в іпотеку, як забезпечення виконання зобов’язань за відповідним кредитним договором.
Згідно договору позичальник отримав багатомільйонний кредит, який не був повернутий “RwS bank”, в тому числі не були сплачені відсотки за його користування.
Сєверодонецька міська рада, виступила майновим поручителем (іпотекодавцем) по кредитних зобов’язаннях позичальника та згідно з договором іпотеки взяла на себе зобов’язання відповідати за не виконання, чи неналежне виконання зобов’язань за договором.
Банк неодноразово письмово повідомляв як позичальника так і Сєверодонецьку міську раду про необхідність погашення заборгованості по кредиту та процентах за користування кредитом, але зобов’язання так і не були виконані жодною зобов’язаною стороною.
У зв’язку з невиконанням позичальником зобов‘язань за кредитним договором у “RwS bank” виникло право звернути стягнення на предмет іпотеки – Майновий комплекс “Льодовий палац спорту”.
Отже, “RwS bank” впровадив всі дії в рамках, що передбачені чинним законодавством, кредитним та іпотечними договорами, на укладення яких Сєверодонецька міська рада надала відповідну згоду.
Як зазначив Голова Правління Владислав Кравець, “RwS bank” не планує змінювати цільове призначення комплексу: “Розуміючи значимість цього об’єкта для міста та його жителів ми запропонували Сєверодонецькій міській раді взяти об’єкт в довгострокове користування. Мінімум на 10 років на максимально прийнятних умовах для міської ради. Отже, ми виступаємо за те, щоб громада й надалі користувалась “Льодовим палацом спорту”.
Зазначу, що навіть за час невиконання вимог договору, ми жодним чином не перешкоджали діяльності Льодового палац спорту”.
Голова Правління також відмітив, що “RwS bank” зацікавлений у співпраці із Сєверодонецькою міською радою в рамках покращення даного об’єкту, що може бути викладено та оприлюднено громаді у спільній програмі дій власника об’єкту та орендаря.
“Додана вартість об’єкту зростатиме, але кошти міськради залишатимуться її власністю, так як усі поліпшення згідно закону, залишаються правом власності орендаря” – резюмував Владислав Кравець.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас