У Болгарії і Польщі податківці взялися за «єврономери» - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Болгарії і Польщі податківці взялися за «єврономери» - ЗМІ

Технології&Авто
2154
Питанням «єврономерів», які везуть в Україну, всерйоз занепокоїлися в Болгарії, а «фонова» робота вже ведеться в Польщі і Німеччині. Про це говорять експерти і пишуть ЗМІ цих країн.
Болгари припиняють вивезення «блях» через Румунію. За даними експертів, болгари почали внутрішню перевірку компаній, якими володіють іноземці, і на які зареєстровано багато машин. У Болгарії це вважається фіктивним підприємництвом, ухиленням від податків, порушенням трудового законодавства.
«Наші північні сусіди широко застосовували схему придбання автомобілів у Болгарії на підставних осіб, а потім, застрахувавши їх у болгарських страховиків, привозили їх на батьківщину з нашими національними номерами і болгарською цивільною відповідальністю», — пишуть журналісти monitor.bg.
До речі, в Болгарії місцеві податківці з НАП зараз вирішують практично ті ж питання «єврономерів», що і українські фіскали. Тільки на відміну від ввезення в Україну литовських, польських і болгарських блях, в саму Болгарію «єврономери» везуть з Німеччини. Нещодавно болгарський міністр фінансів Владислав Горанов заявив, що їх податківці перевірили діяльність німецьких компаній, які орендували дорогі автомобілі для болгарських компаній і громадян».
Схожі перевірки тривають і в Польщі. «В даний момент у Польщі поставити на облік машину, співвласником якої є українець, практично неможливо. По-перше, багато страхових у цьому просто відмовляють, а інші беруть максимальний тариф і страхують тільки довгостроково, мінімум на рік», — відзначають в Association of Troubleshooters.
Німецькі держоргани на «бляхи» з номерами DE, що катаються в Україні, дивляться трохи лояльніше. Наприклад, вони не особливо переживають за машини з німецькими номерами, які у нас їздять нібито на тимчасове ввезення, але за фактом втратили німецьку реєстрацію.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас