Працівники Amazon в Італії і Німеччині проведуть страйк у "чорну п'ятницю" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники Amazon в Італії і Німеччині проведуть страйк у "чорну п'ятницю"

Фондовий ринок
834
Працівники основного центру дистрибуції Amazon.com в Італії в “чорну п’ятницю” (цього року – 24 листопада) проведуть перший в історії компанії в цій країні страйк, пише The Verge з посиланням на заяву профспілкових організацій.
Крім того, в цей же день пройдуть страйки співробітників шести складських центрів Amazon в Німеччині.
Акції протесту можуть призвести до перебоїв у роботі компанії в один з найбільш напружених днів у році.
За повідомленнями трьох найбільших профспілок Італії CGIL, CISL і UIL, більше 500 з 1,6 тис. постійних співробітників Amazon в П’яченце вийдуть на страйк через провал переговорів про виплату їм премій. Вони також відмовляються працювати понаднормово до 31 грудня – в піковий сезон для ритейлерів по всьому світу.
У Німеччині страйк пов’язаний із затяжною суперечкою працівників і Amazon про оплату праці.
“Найбільший онлайн-ритейлер світу в цей день хоче досягти рекордних продажів, але співробітники повинні демонструвати рекордні результати роботи не тільки в цей день, щоб все було так, як цього хоче Amazon”, – заявила один з керівників німецької профспілки Verdi Штефані Нутценбергер.
Багато європейських країн запозичили в США практику проведення масових розпродажів у першу п’ятницю після Дня подяки. В останні роки розпродажі розтягуються на кілька днів, перетворюючись на “тиждень чорної п’ятниці”. Слово “чорний” стосується фінансових показників торговельних компаній, які раніше якраз в цей день виходили з “червоної” – збиткової – зони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас