Експерт дав прогноз щодо ціни на автогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт дав прогноз щодо ціни на автогаз

Енергетика
1118
Затримки з поставками автогазу з Білорусі не позначаться на ринковій ситуації і цінах. Таку думку висловив директор спецпроектів НТЦ “Психея” Геннадій Рябцев, йдеться в матеріалі Сегодня.
“Я б взагалі не говорив, що це проблема для ринку. Це проблема для окремих компаній, які вичерпали відповідні дозволи. Я думаю, що ця ситуація буде вирішена в робочому порядку. Компанії можуть подати відповідну заявку – і міністерство, і дозвільні органи підуть назустріч, щоб ці питання зняти”, – пояснив експерт.
Рябцев додав, що ціна автогазу прив’язана до курсу іноземних валют.
“Все буде залежати від курсу гривні щодо долара і євро, якщо курс утримається до кінця року, то суттєвих коливань ми не передбачаємо”, – зазначив Рябцев.
Нагадаємо, 23 листопада кілька ЗМІ повідомило, що українські компанії вичерпали виділені на цей рік “Укртрансбезпекою” дозволи на перевезення зрідженого газу з Білорусі автотранспортом.
При цьому через планову зупинку виробничих нафтопереробних заводів скоротилися обсяги поставок бензину і дизельного палива з Білорусі, що спровокувало дефіцит на АЗС і стимулювало зростання цін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас