Нафта торгується різноспрямовано на очікуваннях зустрічі за угодою ОПЕК+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується різноспрямовано на очікуваннях зустрічі за угодою ОПЕК+

Енергетика
138
Світові ціни на нафту демонструють різноспрямовану динаміку за основними марками в п’ятницю вранці на очікуваннях інвесторами зустрічі міністрів нафти і енергетики по угоді про скорочення нафтовидобутку ОПЕК+, свідчать дані торгів.
Станом на 06.51 за Києвом вартість січневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,27%, до 63,38 долара за барель. Ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,76% – до 58,46 долара за барель.
Трейдери продовжують очікувати засідання країн угоди про скорочення видобутку нафти ОПЕК+. Зустріч відбудеться 30 листопада у Відні. Багато учасників угоди неодноразово заявляли, що на засіданні буде обговорюватися питання про продовження угоди.
Однак у деяких експертів є сумніви щодо майбутньої зустрічі. “Уявіть собі, якби вся напруженість на Близькому і Середньому Сході, між саудитам і іранцями, а також між іншими державами Перської затоки і Катаром якимось чином зірвала зустріч”, – наводить агентство Рейтер слова головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенна (Greg McKenna ). Водночас він зазначає, що ймовірність такого результату мала.
Інвестори також продовжують очікувати подальшого зниження запасів нафти в США через закриття трубопроводу Keystone. В середині листопада після витоку з Keystone 5 тисяч барелів нафти на території США компанією TransCanada було закрито дві ділянки цього трубопроводу. У зв’язку з цим запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) можуть знизитися, вважають експерти. Пропускна здатність трубопроводу оцінюється в 590 тисяч барелів нафти на день.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас