ЄС може внести Туреччину у чорний список офшорів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може внести Туреччину у чорний список офшорів - ЗМІ

Світ
347
Європейський союз може включити Туреччину в “чорний список” податкових притулків вже в грудні, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на матеріали робочої групи ЄС, яка складає список “юрисдикцій, що не співпрацюють з питань оподаткування”, які потрапили в його розпорядження.
Включення Туреччини в цей перелік нічим не обґрунтоване, заявив у четвер міністр фінансів країни Наджі Агбал. В інтерв’ю Thomson Reuters він підкреслив, що Туреччина дотримується міжнародних зобов’язань у сфері оподаткування. “Ми повідомили ЄС, що проведемо необхідну роботу над обміном інформацією з країнами, що розвиваються, до кінця терміну, який спливає в 2019 році”, – сказав міністр.
За словами Н.Агбала, владі ЄС було направлено лист, в якому Туреччина підтверджує готовність провести необхідну роботу в цій сфері, пише турецьке видання Sabah.
Турецька сторона зазначає, що, наприклад, в Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) немає жодних претензій до її податкового режиму, хоча і визнає відмінності між критеріями ОЕСР і ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас