ЄС може посилити правила розкриття інформації про винагороди банківських топ-менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може посилити правила розкриття інформації про винагороди банківських топ-менеджерів

Світ
170
Європейський союз може за прикладом США змусити банки розкривати більш детальну інформацію про зарплати і бонуси керівників, включаючи співвідношення їхньої винагороди з оплатою праці рядових співробітників, повідомляє агентство Bloomberg.
Мета цієї пропозиції – довести винагороди топ-менеджерів до більш прийнятного рівня, а також скоротити ризики в галузі, стверджує її автор, депутат Європарламенту від Німеччини Петер Зимон. Він є відповідальним доповідачем в рамках підготовки перегляду нормативів ЄС для фінансових компаній.
“У минулому високі зарплати і бонуси членів рад директорів не приводили до більш відповідальних дій банків. Навпаки, високі премії та інші виплати змушували банки брати все більше ризиків”, – вважає П.Зимон.
П.Зимон пропонує розкривати додаткову інформацію в річних звітах. У США подібне правило було передбачене законом Додда-Френка про фінансову реформу від 2010 року, але було остаточно доопрацьовано Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) лише до 2015 року.
В даний час премії топ-менеджерів в банках ЄС не можуть перевищувати 100% їхнього окладу або 200% за умови схвалення акціонерами. В галузі це правило часто критикують, оскільки воно нібито заважає залучати та утримувати найбільш цінних керівників.
В рамках перегляду норм для фінансової галузі ЄС П.Зимон також пропонує посилити правила використання найбільшими банками позикових коштів. Разом з тим для невеликих банків готується зниження адміністративного тягаря і витрат на дотримання законодавства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас