Системи розпізнавання облич в Китаї ідентифікують людину за 3 секунди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Системи розпізнавання облич в Китаї ідентифікують людину за 3 секунди

Технології&Авто
622
Системи розпізнавання облич в Китаї стали працювати швидше, ніж будь-коли раніше. Процес зіставлення людини з базою даних з 1,4 млрд облич займає всього 3 секунди. Розробники розумних систем на основі машинного навчання набирають все більшої популярності в країні, а разом з нею і інтерес інвесторів.
На кордоні Китаю і Макао через пункт пропуску Гонгбей щодня проходить 400 000 осіб. Однак на території працює не більше 20 митників. Персоналу допомагають системи розпізнавання облич, які ідентифікують людину за три секунди і швидко виявляють контрабандистів і неплатників податків.
Більшість державних відомств і банків у Китаї використовує технологію розпізнавання облич від шанхайського стартапу Yitu Technology. Впровадження рейтингу благонадійності громадян і створення найбільшої державної бази біометричних даних змушують владу Китаю все частіше звертатися до інноваційних технологій. Розпізнавання облич в країні вже використовують замість залізничних квитків, а також як інструмент для відстеження відвідуваності і виявлення злочинців.
Однак розробники Yitu Technology вважають, що їхня технологія в першу чергу забезпечує безпеку лікарень, шкіл та інших громадських установ. Співзасновник стартапу Лі Ченчі упевнений, що попит обумовлений загрозою тероризму. Саме тому у компанії з’явилися замовники з країн Європи та Африки. Однак поки що технологія не адаптована для розпізнавання облич інших рас.
«Колись ШІ-технології будуть присутні всюди, як інтернет», — вважає Ченчі. Як пише South China Morning Post, влада Китаю розраховує, що країна стане центром ШІ-розробок вже до 2030 року. Тільки в 2016 році інвестиції в китайські ШІ-компанії перевищили $2,76 млрд. Через кілька років індустрія штучного інтелекту в країні повинна досягти $150 млрд
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас