У 2018 році Ощадбанк планує збільшити фінансування проектів відновлюваної енергетики на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році Ощадбанк планує збільшити фінансування проектів відновлюваної енергетики на 30%

Особисті фінанси
121
У 2018 році Ощадбанк планує направити понад 57 млн. євро на фінансування чотирьох проектів відновлюваної енергетики потужністю 69,7 МВт. Це проекти зі встановлення біогазових установок потужністю 34,7 МВт на суму 30 млн. євро у Волинській, Чернігівській та Сумській областях, а також будівництво сонячних електростанцій потужністю 35,0 МВт на суму 27,5 млн. євро в Дніпропетровській області.
Загалом Ощадбанк має значний досвід фінансування відновлюваної енергетики. Зокрема, кілька років тому банк профінансував будівництво біогазових електростанцій ТОВЛНК” у Житомирській та Миколаївській областях. Завдяки унікальній технології електростанція на біогазі дає можливість виробляти електроенергію на полігонах твердих побутових відходів. Виробництво «зеленої» електроенергії є екологічно безпечним і не вимагає використання енергоносіїв.
Загальна сума профінансованих Ощадбанком проектів альтернативної енергетики становить 161 млн. євро, потужність – 77,6 МВт. Фінансування відбулось у тому числі за участю експортних агенцій. До кінця 2017 року планується завершити фінансування ще трьох проектів з будівництва сонячних електростанцій на загальну суму 12,79 млн. євро потужністю 22,5 МВт в Одеській, Вінницькій та Херсонській областях.
«Підтримка проектів у сфері відновлюваної енергетики на сьогодні особливо важлива, адже це реальний внесок в енергетичну незалежність України. Ми впевнено рухаємось у рамках реалізації державної енергетичної стратегії. Пріоритетом діяльності Ощадбанку є фінансування стратегічно важливих галузей економіки України. Тож банк готовий всіляко сприяти їх розвитку. У 2018 році з залученням кредитних ліній ЄБРР та ЄІБ фінансування проектів відновлюваної енергетики заплановано збільшити на 30%», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас