Країни ЄС почали розслідування стосовно Uber через приховування крадіжки даних користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС почали розслідування стосовно Uber через приховування крадіжки даних користувачів

Фондовий ринок
199
До питання конфіденційності даних у розвинених країнах ставляться дуже серйозно. Буквально вчора стало відомо, що Uber заплатила хакерам $100 тис., щоб приховати факт крадіжки даних 57 млн ​​користувачів (пасажирів і водіїв). Реакція регуляторів не змусила себе довго чекати. До теперішнього часу як мінімум три європейські країни – Італія, Великобританія і Нідерланди – почали розслідування стосовно Uber.
У прес-службі італійського регулятора заявили, що підставою для розслідування стала «очевидна відсутність достатніх заходів безпеки» в Uber. Президент місцевого управління із захисту інформації Антонелло Соро заявив, що відомство дасть оцінку витоку даних, щоб «зробити необхідні дії» для захисту громадян. Про які заходи йдеться, не уточнювалося.
Британське відомство зазначило, що витік в Uber викликав «велике занепокоєння» в плані безпеки даних користувачів.
Голландський регулятор повідомив, що отримав звіт від Uber про те, що сталося, і має намір ретельно розглянути всі аспекти ситуації.
Поки неясно, чи будуть мати ці розслідування хоч якийсь ефект. Як зазначив Bloomberg, повноваження всіх 28 регуляторів Європейського Союзу мінімальні, а більшість із них не мають права штрафувати Uber. Ситуація повинна змінитися після 25 травня 2018 року після набрання чинності «Положень про захист даних» (General Data Protection Regulation, GDPR). З цього моменту влада країн ЄС зможе штрафувати міжнародні компанії за порушення при обробці і зберіганні персональних даних на суму до 4% їхнього річного доходу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас