"Укртелеком" з 1 березня 2018 р. припиняє прийом телеграм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" з 1 березня 2018 р. припиняє прийом телеграм

Фондовий ринок
663
ПАТ “Укртелеком” прийняв рішення з 1 березня 2018 року припинити надання послуг телеграфного зв’язку загального користування для всіх категорій споживачів.
“Будуть припинені прийом, обробка і передача на доставку телеграм усіх видів і категорій”, – повідомляє найбільший український оператор фіксованого зв’язку.
Як пояснює “Укртелеком”, таке рішення прийнято у зв’язку з істотним скороченням числа відправки телеграм, що пов’язано з розвитком електронних каналів комунікації і поширенням використання цифрового підпису. Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників, вказав оператор.
У прес-службі “Укртелекому” додали, що послуга передачі телеграм швидко втрачає свою популярність і її надання є збитковим для компанії. Зокрема, якщо в 2015 році було відправлено близько 350 тис. телеграм, то наступного року – 100 тис., а зараз – тільки близько 10 тис. на квартал.
“Відповідно, доходи від послуги щорічно вдвічі знижуються, і вони в кілька разів менші від витрат компанії на утримання телеграфу. Телеграфні послуги вже давно є збитковими для Укртелекому – це десятки мільйонів гривень на рік”, – підкреслили в прес-службі.
У компанії уточнили, що оскільки переважна більшість телеграм відправляється в робочі дні, то з грудня 2017 року протягом трьох місяців змінюється графік їх прийому і доставки: понеділок-субота, з 8:00 до 19:00, тоді як неділя і святкові дні будуть вихідними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас