У 2018 SpaceX планує на 50% збільшити кількість запусків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 SpaceX планує на 50% збільшити кількість запусків

Технології&Авто
223
В цьому році SpaceX набрала високий темп із запусків. Цій приватній космічній компанії вдалося обігнати за кількістю запусків Роскосмос. Space news пише, що Маск не збирається зменшувати обороти, в 2018 році запусків буде на 50% більше.
Зараз компанія на шляху до того, щоб збільшити кількість запусків як мінімум удвічі в порівнянні з минулим роком. У 2016 році SpaceX здійснила 9 польотів. У цьому році на рахунку компанії Маска вже числяться 16 запусків. Плюс на грудень заплановано ще 4. У тому числі тестовий запуск важкоатлета Falcon Heavy та загадкова місія Zuma.
У компанії з упевненістю говорять, що в 2018 буде як мінімум на 10 запусків більше, якщо порівнювати з цим роком, але, найімовірніше, збільшення виявиться ще більш помітним. У кінцевому підсумку в SpaceX хочуть довести кількість запусків до 30-40 на рік. У компанії говорять, що попит на запуски безпосередньо залежить від неї самої. Якщо вони встигнуть забезпечити швидкі запуски, то компанії, які планують виведення супутників на геостаціонарну орбіту, виберуть саме їх через більш вигідні умови. Залишилося тільки забезпечити потрібну швидкість і сподіватися, що телекомунікаційний ринок не зменшить кількість завантажуваних супутників.
В цьому році компанія також повинна представити новий двигун Block 5. Він буде потужнішим і ефективнішим за сьогоднішні Merlin 1D. Передбачається, що в наступному році ці двигуни почнуть встановлювати на Falcon 9 і на Falcon Heavy. Компанія сертифікує їх в тому числі для виконання різних урядових місій. Компанія отримує все більше позитивних новин від NASA. З великою ймовірністю агентство дозволить використовувати в своїх місіях двигуни, які вже використовувалися раніше. До цього NASA не дозволяла цього. Нові Block 5 зможуть гарантовано відпрацьовувати по 10 місій, значить Маск зможе активніше взятися за держзамовлення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас