Блокчейн може заощадити великим супермаркетам мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн може заощадити великим супермаркетам мільярди доларів

Світ
1231
На думку IBM, блокчейн може заощадити великим продуктовим супермаркетам мільярди доларів, якщо постачальники будуть маркувати всі упаковки кодом, прив’язаним до блокчейну. Це допоможе за 2,2 секунди знайти виробника продукції, виявити неякісний товар і попередити покупців, пише BuzzFeed.
Завдяки блокчейну будь-який американець зможе відстежити, на якій саме фермі зростала індичка, подана на обід на честь Дня Подяки. Компанія Cargill запустила пілотну програму, в рамках якої маркує спеціальним кодом кожну упаковку індички. Покупець зможе ввести цей код на сайті та побачити, в якому штаті розташована ферма, подивитися фотографії з виробництва і навіть отримати повідомлення від фермера, що вирощував цю партію птиці.
Поки що ця інформація доступна лише за найдорожчими, породистими індичками Cargill. Компанія співпрацює з великими супермаркетами — в основному це Albertson’s, Kroger і Walmart — в 18 штатах. Зараз це скоріше розвага, але глобально використання блокчейна в товарообігу допоможе істотно убезпечити покупців від вживання неякісних продуктів.
Зокрема, IBM вже запропонувала використовувати блокчейн компаніям Dole, Walmart, Tyson, Nestlé і Kroger. Наприклад, якщо хтось із покупців отруїться хумусом, можна буде миттєво дізнатися, хто постачальник та виробник цього товару, вилучити з полиць саме цю партію і персонально попередити клієнтів. Поки що на з’ясування всіх деталей йде кілька днів, оскільки у виробництві і доставці товарів задіяна величезна кількість посередників. За цей час ще кілька людей встигають отруїтися, починається паніка, і люди на півроку перестають купувати хумус — про всяк випадок.
Щорічно від харчових отруєнь помирає 400 000 осіб, а торгові мережі витрачають мільярди доларів на попереджувальні дзвінки всім, хто, можливо, купив неякісний продукт. Цю суму можна було б істотно скоротити, якщо точно знати, продукт якої марки і якої партії був заражений або зіпсований.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас