В Швейцарії запровадять єдину систему онлайн-ідентифікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Швейцарії запровадять єдину систему онлайн-ідентифікації

Світ
363
У 2018 році Швейцарія має намір прийняти закон про єдину систему цифрової ідентифікації громадян. Це дозволить жителям країни використовувати один логін для всього — від покупок до банківських операцій, пише Reuters.
Генеральний директор Swiss Sign Маркус Наєв представив план щодо створення єдиної системи цифрової ідентифікації для швейцарських споживачів. Ідея полягає в тому, щоб громадяни використовували один спільний логін для онлайн-шопінгу, купівлі квитків на поїзд або входу в інтернет-банк. Проект підтримали провідні банки і страхові компанії.
В наступному році ці компанії планують створити спільне підприємство для запуску єдиної ідентифікаційної платформи, аналогічної до тієї, яка використовується в Швеції, Норвегії і Данії.
Уряд підтримає проект, засвідчуючи особу громадян, а компанії нададуть інфраструктуру. Їх клієнти сьогодні — це вже три чверті населення Швейцарії, тому очікується, що перехід на онлайн-ідентифікацію відбудеться швидко. Уряд оголосив про плани ухвалити відповідний закон до середини 2018 року.
Канадський стартап SecureKey запустить нову блокчейн-платформу для посвідчення особистості в 2018 році. За її допомогою канадці зможуть проходити ідентифікацію на сайтах банків, державних сервісів і мобільних операторів, використовуючи тільки мобільний телефон.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас