Названо топ-20 компаній України за фінансовими показниками (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо топ-20 компаній України за фінансовими показниками (інфографіка)

Фондовий ринок
3340
До першої двадцятки рейтингу «Топ-100 кращих компаній України за фінансовими показниками», вперше увійшли відразу три IT-компанії: EPAM Systems, «Infopulse Україна» і «GlobalLogic Україна». Укладач рейтингу – «Вісник. Право знати все про податки і збори» (офіційне видання Державної фіскальної служби України) не розкриває комерційні дані, проте примітний сам факт потрапляння компаній, що надають IT-сервіси, на один рівень з такими гравцями традиційних секторів економіки, як «Нафтогазвидобування», «Укргазвидобування», ТОВ «БАЙЄР», фармацевтична фірма «Дарниця» та іншими.
Рейтинг складений на підставі аналізу фінансової звітності за підсумками 2016 року. Учасниками рейтингу стали компанії, обсяг доходу яких за останні 4 квартали перевищив 1 млрд грн, або загальна сума платежів до держбюджету України перевищила 20 млн грн. При цьому аналітики оцінювали окремі компанії, а не фінансові групи, холдинги або групи компаній.
Місце компанії в рейтингу визначали за трьома показниками: платоспроможність, фінансова стійкість і прибутковість. Компанії з негативними показниками платоспроможності були виключені з рейтингу.
EPAM Systems зайняла друге місце, поступившись лише ПрАТ «Нафтогазвидобування». «Infopulse Україна» – одинадцяте а «GlobalLogic Україна» – вісімнадцяте місце. Повністю перша двадцятка рейтингу виглядає так:
Названо топ-20 компаній України за фінансовими показниками (інфографіка)
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас