НАБУ не хоче приймати справи від Генпрокуратури, - Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ не хоче приймати справи від Генпрокуратури, - Луценко

Казна та Політика
346
НАБУ відмовляється приймати від Генпрокуратури десятки справ, які за новим КПК підслідні їм. Про це повідомив глава ГПУ Юрій Луценко на Міжнародній конференції щодо кримінально-процесуального кодексу.
Він каже, що його відомство готове віддавати справи Бюро.
“Зараз мова не йде про те, що ГПУ відмовляє НАБУ в передачі справ. Навпаки – у мене накопичуються десятки відмов НАБУ брати до свого провадження те чи інше кримінальне правопорушення”, – сказав Луценко.
За його словами, спочатку вважалося, що в підслідності НАБУ будуть справи, де є і сума збитків, і кваліфікуюча ознака службовця категорії “А”.
“Пізніше НАБУ прийняло рішення, що “або … або” принцип не працює, а буде працювати “і … і”, а пізніше навіть у випадках, коли є “і … і” вони також відмовляються (брати справу, – Прим.ред.)”, – сказав Луценко.
Він вважає, що це треба регулювати.
“Більше того – очевидно, треба чітко виписати, хто повинен вирішувати суперечки про підслідність та який порядок цього рішення”, – підсумував Луценко.
Нагадаємо, що про такий сценарій писала “Страна” в день втрати прокурорами слідчих функцій. За інформацією адвоката Юрія Іващенка, НАБУ не планує брати раніше анонсовані Луценком справи від ГПУ. По-перше, Бюро перевантажене роботою, а по-друге, найцікавіші і найперспективніші справи НАБУ вже витребувало з Генпрокуратури протягом останніх двох років. Залишився мотлох, який треба буде закривати через відсутність складу злочину.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас