Toyota представила свого людиноподібного робота T-HR3 (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota представила свого людиноподібного робота T-HR3 (відео)

Технології&Авто
904
Інженери компанії Toyota розробили людиноподібного робота THR-3. Це модель вже третього покоління, що володіє розширеними функціональними можливостями.
Керувати рухами робота може людина-оператор за допомогою модуля Master Maneuvering System. При цьому оператор отримує зворотний тактильний зв’язок і зображення, яке передається від робота і виводиться на гарнітуру віртуальної реальності HTC Vive. Також повідомляється про наявність спеціальних рукавичок і сервоприводів, які дозволяють оператору миттєво управляти роботом з найбільш точними рухами і додатками сили. Робот може добре балансувати, в тому числі стояти на одній нозі і здійснювати при цьому різні рухи.
Робот Toyota T-HR3 має висоту близько 152 см і масу близько 75 кг. Він являє собою тестову платформу, але реалізовані в ньому ідеї та можливості в подальшому можна буде використовувати в пристроях, що працюють в домашній сфері, медичних установах, на будівельних майданчиках, територіях, постраждалих від стихійних лих і навіть в космосі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас