«Літаюче таксі» SureFly здійснить перший політ у січні 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Літаюче таксі» SureFly здійснить перший політ у січні 2018

Технології&Авто
448
Компанія Workhorse, розташована в штаті Огайо (США), планує здійснити перший демонстраційний політ «літаючого таксі» SureFly на щорічній виставці Consumer Electronics Show (CES), яка відкриється 8-го січня в Лас-Вегасі, пише Digital Trends.
«CES – ідеальне місце, щоб показати SureFly, – говорить Майк Дектас, прес-секретар Workhorse. – Це номер один технологічне шоу в світі, і SureFly – відмінний приклад того, як технології увійшли в світ VTOL».
Футуристичний транспортний засіб SureFly з вуглецевого волокна було вперше показано на початку цього року на Паризькому авіасалоні. Він може перевозити до 180 кг і управляється вісьмома окремими пропелерами. Живить квадрокоптер гібридна система, яка об’єднує газовий ДВЗ і батарейну установку.
За повідомленнями компанії, ранні версії апарату будуть пілотованими, але з часом з’являться повністю автономні моделі. Дальність польоту SureFly – 112 км при максимальній швидкості в 112 км/год. На землі апарат може складати пропелери, завдяки чому ідеально поміщається в гаражі. «SureFly заново винаходить вертоліт, – каже Дектас. – Пілоти управляють ним за допомогою джойстика, майже так само, як звичайним дроном».
За словами Дектаса, його компанія поки не знає, хто є потенційним покупцем і користувачем SureFly, але сподівається, що майбутній показ підкаже їй напрямок. Зокрема, зацікавитися SureFly можуть працівники сільського господарства, екстрені служби, постійні пасажири таксі, логістичні компанії, а також військові.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас