День фінансів, 21 листопада: нові порядки в'їзду в Шенген, крадіжка $30 млн з криптогаманця, звільнення позичальників від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 листопада: нові порядки в'їзду в Шенген, крадіжка $30 млн з криптогаманця, звільнення позичальників від податків

1299
Вівторок, 21 листопада, для фінансового світу виявився “цифровим”. Однак мова не про диджиталізацію, а про нові цифрові значення, суми і терміни.
До 2020 року Євросоюз посилить порядок в’їзду в Шенгенську зону. Згідно з оновленою системою в’їзду і виїзду в Шенген, яку повинні узгодити Єврорада і Європарламент, прикордонники будуть реєструвати дані не тільки про перетин Шенгену, але й інформацію про відмови на в’їзд, що були у них.
Хакери вкрали 30 мільйонів доларів з криптогаманця. Йдеться про токенізовані долари Tether. Зараз розробники намагаються повернути активи, щоб вони не “пішли” в глобальну екосистему. Однак у відповідь на цю інформацію деякі криптовалютні біржі, на яких представлений Tether, вже оголосили про припинення торгів цим токеном.
До 2023 року позичальників звільнять від сплати податку. У Нацбанку вважають, що такі кроки будуть сприяти вирішенню проблеми “токсичних” активів у банківській системі і полегшать прихід приватного капіталу на ринок проблемних активів. Також реформа діяльності з управління заборгованістю допоможе відновленню активного кредитування в Україні, вважають в НБУ.
Bloomberg назвало банк, який відмив 10 млрд доларів оточення президента РФ Володимира Путіна. Згідно з даними слідства, до складу ради директорів банку входив двоюрідний брат російського президента Ігор Путін, який безпосередньо брав участь в організації виведення коштів через “Промсбербанк”, який був ключовою ланкою у всій злочинній схемі.
Україна заощадила 7 мільярдів кубів газу завдяки альтернативній енергетиці. За словами керівника Держенергоефективності Сергія Савчука, це стало можливим через введення в експлуатацію значних потужностей для виробництва тепла з газу, термомодернізацію будинків і зменшення норм споживання газу.
British Airways почне ділити пасажирів на 5 категорій. З 12 грудня авіакомпанія введе нові правила посадки в літак, згідно з якими пасажири з найдешевшими квитками зможуть пройти на борт тільки в числі останніх, а першими – тільки представники першого і бізнес-класу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас