Скільки мінімально треба буде заплатити за ліцензію 4G - НКРЗІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки мінімально треба буде заплатити за ліцензію 4G - НКРЗІ

Світ
589
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) 21 листопада 2017 прийняла за основу проект постанови Кабінету міністрів України «Про внесення змін до розмірів плати за видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України» та схвалила пропозиції про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України, – повідомляє прес-служба комісії.
Таке рішення прийнято у зв’язку з надходженням звернень ТОВ «Інтелектуальні комунікації» про готовність провести конверсію в діапазоні смуг радіочастот 2345-2400 МГц при певних умовах і ТОВ «Телерадіокомпанія «Пейзаж» про готовність звільнити смуги частот, в яких надаються послуги абонентам компанії в діапазоні 2300-2400 МГц.
«Рішення спрямоване на реалізацію указу президента України «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління» і виконання Плану заходів щодо впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України», – повідомляє НКРЗІ.
Проект документа розроблено з урахуванням результатів науково-дослідної роботи з питань дослідження стану розподілу радіочастотного ресурсу України.
Згідно з її результатами, мінімальний розмір ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України за 5 МГц з терміном дії 15 років в діапазоні 2300 МГц на всій території України, з огляду на чинну ставку рентної плати за 1 МГц (3 тис. грн), становить 103 млн грн або 762,963 тис. грн. за 1 МГц в одному регіоні. Таким чином, мінімальна плата за видачу ліцензії на конкурсній або тендерній основі на користування радіочастотним ресурсом України за 55 МГц з терміном дії 15 років може скласти 1,133 млрд грн.
З метою проведення громадського обговорення проект постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до розмірів плати за видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України» та аналіз регуляторного впливу буде розміщено на офіційному сайті НКРЗІ.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас