«Динамо Київ» покинув список інсайдерів ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Динамо Київ» покинув список інсайдерів ПриватБанку

Фондовий ринок
928
Вищий адміністративний суд відхилив касаційні скарги футбольного клубу «Динамо Київ», Національного банку, ФГВФО і ПриватБанку, таким чином залишивши чинними рішення судів попередніх інстанцій про те, що «Динамо Київ» не є пов’язаною особою з ПриватБанком.
Про це йдеться в ухвалі ВАСУ від 16 листопада.
Спочатку футбольний клуб «Динамо Київ» переконав Окружний адмінсуд Києва, який 20 березня визнав протиправним і скасував рішення № 105 від 13 грудня 2016 року комісії НБУ з питань визначення пов’язаних з банком осіб в частині віднесення футбольного клубу до списку осіб, пов’язаних з ПриватБанком.
Київський апеляційний адміністративний 27 червня залишив це рішення без змін (див. “Нацбанк відучить давати здачу”), як і ВАСУ.
У зв’язку з цим також скасовано наказ № 22 від 20 грудня 2016-го уповноваженої особи ФГВФО про заборону видаткових операцій за рахунками пов’язаних осіб в частині, що стосується рахунків «Динамо Київ». Йдеться про скасування заборони на будь-які безготівкові і готівкові видаткові операції за рахунками в ПриватБанку. Клуб 21 червня заявив, що банк перестав кредитувати клуб в рамках кредитної лінії, яка дозволяла платити зарплати футболістам.
Футбольний клуб «Динамо Київ» Ігоря Суркіса не є пов’язаною з ПриватБанком особою, незважаючи на те, що Ігор Суркіс та Ігор Коломойський спільно володіють телеканалом «ТЕТ».

Довідка Finance.ua:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав термін внесення застав по пов’язаних кредитах у Приватбанку, однак колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали свої зобов’язання.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас