Маск: «Ракетні технології дадуть Roadster революційні можливості» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск: «Ракетні технології дадуть Roadster революційні можливості»

Фондовий ринок
714
У 2020 році Tesla випустить електричний суперкар, який за 1,9 секунди зможе розігнатися до 100 км/год, а його максимальна швидкість складе 400 км/год. Однак в майбутньому ці показники зростуть і навіть дозволять автомобілю «літати» на коротких ділянках дороги. Як розповів глава компанії Ілон Маск, секрет полягає в використанні ракетних технологій SpaceX.
У своєму мікроблозі в Twitter Маск натякнув, що при створенні нової моделі Tesla Roadster були використані космічні розробки. «Ракетні технології, застосовані до автомобіля, дають по-справжньому революційні можливості», – написав глава компанії.
Він також допустив, що вдосконалені моделі електричного суперкара зможуть «літати» на короткі відстані: «Це, безумовно, можливо. Питання тільки в безпеці».
Розробки однієї компанії використовуються для розвитку іншої. Так, SpaceX запозичила деякі виробничі технології у Tesla. А автомобільна компанія, в свою чергу, перейняла у SpaceX інноваційні методи зварювання.
Швидкісного режиму Ludicrous Mode для електромобілів також вдалося домогтися за рахунок розробок космічної компанії. В одній з деталей сталь замінили інконелем – жароміцним сплавом, який використовують у космічній індустрії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас