Нафта дорожчає в рамках корекції після зниження раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в рамках корекції після зниження раніше

Енергетика
277
Світові ціни на нафту вранці у вівторок корекційно піднімаються, але динаміка залишається слабкою на очікуванні інвесторами даних статистики щодо запасів нафти в США за тиждень і зустрічі міністрів нафти і енергетики країн ОПЕК+ у Відні в кінці місяця, свідчать дані торгів.
Станом на 6.35 Києва вартість січневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшувалася на 0,13% – до 62,30 долара за барель, ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,12%, до 56,49 долара за барель.
Вартість нафти відновлює втрати після здешевлення днем ​​раніше, викликаного стурбованістю інвесторів навколо угоди країн, що входять і не входять до ОПЕК (ОПЕК+), щодо скорочення видобутку. Головним питанням для трейдерів залишається можливе продовження угоди після березня 2018 року.
Країни ОПЕК+ з метою стабілізації ринку нафти домовилися в кінці 2016 року в Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня минулого року, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року, а в травні продовжено ще на дев’ять місяців – до кінця березня 2018 року.
Тепер ринок чекає на зустріч міністрів нафти і енергетики всіх 24 держав угоди про скорочення видобутку нафти, що входять і не входять до ОПЕК. Захід відбудеться 30 листопада у Відні. Напередодні зустрічі, 29 листопада, відбудеться засідання міністерського комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+ і коригування його умов.
На цьому тижні стануть відомі дані про запаси нафти в США за підсумками тижня, що завершився 17 листопада, від Американського інституту нафти (API) і міністерства енергетики країни. На думку експертів, комерційні запаси нафти в США, виключаючи стратегічний резерв, зменшилися за період на 2,2 мільйона барелів, або на 0,5%, до 456,8 мільйона барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас