Після перевороту ціна біткоїна в Зімбабве злетіла до $14 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після перевороту ціна біткоїна в Зімбабве злетіла до $14 000

Світ
774
Невдовзі після військового перевороту в Зімбабве і фактичного усунення президента Роберта Мугабе ціна першої кріптовалюти на місцевій криптобіржі Golix підскочила до $14 тисяч.
Про це свідчать дані на сайті зімбабвійської криптовалютної біржі.
Відзначається, що ця біржа не відрізняється великою ліквідністю і добовий обсяг торгів ледь перевищує 5 BTC. Водночас на найбільших орієнтованих на міжнародний ринок криптобіржах ціна біткоїна поки що ледь перевищує $8000.
Настільки значну різницю можна пояснити не тільки закритістю біржі Golix для іноземних трейдерів, але і бурхливою гіперінфляцією в країні. У Зімбабве немає власної валюти, і як законний платіжний засіб приймаються, зокрема, долар США і південноафриканський ранд. Країна відмовилася від власної валюти – зімбабвійського долара – в 2009 році через гіперінфляцію, що абсолютно знецінила його.
При цьому в даний час в країні спостерігається гострий дефіцит іноземної валюти. Також в Зімбабве складно проводити міжнародні платежі у зв’язку із закриттям банків або припиненням транзакцій за картками MasterCard і Visa.
Країна переживає глибоку кризу — з 2000 року економіка скоротилася вдвічі, а приблизно 95% працездатного населення залишилося без роботи. Таким чином, жителі цієї африканської країни просто змушені інвестувати в біткоїн, який розглядається багатьма як єдиний засіб збереження вартості.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас