Goldman Sachs очікує подальшого зростання світової економіки в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs очікує подальшого зростання світової економіки в 2018 році

Світ
390
Goldman Sachs очікує в 2018 році подальшого зростання світової економіки. Про це повідомляє телеканал CNBC.
За словами аналітиків світового інвестора, цього року економічне зростання в усьому світі прискорилося. Так, найбільша економіка єврозони Німеччина в III кварталі зросла на 0,8%, а в Японії економічне зростання тривало сім кварталів поспіль. США також не відстали і показали в III кварталі 3% економічного зростання.
“2017 рік став першим роком розширення, в якому зростання зробило стільки сюрпризів”, – сказав аналітик Goldman Чарльз Хіммельберг, зазначивши, що в наступному році варто очікувати більших результатів.
Хіммельберг і його колеги очікують, що в наступному році світова економіка зросте на 4% і називають кілька причин цього. Зокрема, економічне зростання буде зумовлювати сильний імпульс зростання, ослаблення фінансових умов, глобальна грошово-кредитна політика, що залишається “високоприйнятною за історичними стандартами” і ймовірність фіскальних стимулів у США.
“Починаючи з 2018 року одним з головних стратегічних ризиків для інвесторів є прийняття податкової реформи США. Другий політичний ризик, який відзначили експерти, але який як і раніше залишається активним, на нашу думку, є торгова політика США”, – сказав Хіммельберг, зазначивши, що два ризики потенційно пов’язані. Хіммельберг також сказав, що якщо податкова реформа дійсно пройде, вона додасть уряду Трампа більш вигідне становище, щоб успішно переглянути North American Free Trade Agreement (NAFTA – угода між Канадою, Мексикою та США про зону вільної торгівлі – ред.)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас