Baidu представила домашніх роботів і розумну колонку з ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Baidu представила домашніх роботів і розумну колонку з ШІ

Технології&Авто
334
Baidu представила свій перший розумний динамік і двох домашніх роботів, які працюють на ШІ-платформі DuerOS з технологією розпізнавання голосу, як у Alexa від Amazon або Cortana від Microsoft. Три нові пристрої — частина нової серії Raven, їх презентація відбулася на Всесвітній конференції Baidu в Пекіні, пише Venture Beat.
Понад 100 пристроїв, що випускаються китайськими ІТ-гігантом на даний момент, працюють на DuerOS — від смартфонів до телевізорів, холодильників і пральних машин. Але серія Raven представляє перші пристрої, які Baidu зробила спеціально під свого ШІ-асистента.
Розумна колонка Raven H надійде у продаж в наступному місяці і буде коштувати $256. Динамік був розроблений підрозділами Baidu — Raven Tech і Teenage Engineering. Його основна відмінність від аналогів в тому, що невеликий сенсорний екран може від’єднуватися від основи пристрою і використовуватися в радіусі дії Wi-Fi для голосового управління. Через нього також можна управляти всіма приладами серії Raven і сторонніми пристроями розумного будинку.
ШІ-асистент DuerOS може все те саме, що і вже існуючі віртуальні помічники, такі як Alexa і Google Assistant — знайти щось в інтернеті, нагадати про подію, здійснити платежі, керувати розумними домашніми пристроями і включати та програвати музику.
Raven R — робо-рука зі світлодіодним дисплеєм замість маніпулятора. Він може підлаштовуватися під настрій власника і своїми рухами і світловими індикаторами на дисплеї імітувати емоції, наприклад, коли йому весело — він танцює.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас