Восьмому учаснику справи про розкрадання коштів проекту "Стіна" оголошено підозру - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восьмому учаснику справи про розкрадання коштів проекту "Стіна" оголошено підозру - НАБУ

Казна та Політика
273
Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 16 листопада повідомили про підозру передбачуваного учасника корупційної схеми із заволодінням грошовими коштами, виділеними на реалізацію так званого проекту “Стіна”.
Як повідомила прес-служба НАБУ, затриманому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.27, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.
За даними слідства, підозрюваний виступив пособником у заволодінні бюджетними коштами посадовими особами Держприкордонслужби України та керівниками підприємств-генпідрядників.
“Зокрема, як встановили в НАБУ, він організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та протягом 2015-2016 рр. забезпечував через нього переведення в готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених посадовими особами Держприкордонслужби для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону”, – пояснюють в НАБУ.
Як повідомлялося, до теперішнього часу сім учасників розтрати коштів проекту “Стіна” арештовані. Сумарний обсяг визначених судом застав склав 25,5 млн грн.
Проект “Стіна” включає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення АТО.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас