"УЗ" побачила вигоду в звільненні контролерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УЗ" побачила вигоду в звільненні контролерів

Фондовий ринок
2125
“Укрзалізниця” отримує від пасажирів лише 10% від загальної суми витрат на приміські перевезення, повідомив директор з економіки та фінансів УЗ Андрій Рязанцев.
“За 6 місяців 2017 від продажу квитків для приміських пасажирських перевезень ПАТ Укрзалізниця отримала близько 270 млн грн. При цьому витрати на цей вид транспорту становили в цей час близько 2,9 млрд, а відповідно, збиток склав близько 2,6 млрд. Тобто, тільки 1 гривню з кожних 10 необхідних для функціонування приміського залізничного транспорту платить пасажир. Поглянувши на графік у статті, приходить розуміння, що подібна ситуація триває роками”, – зазначив Рязанцев на своїй сторінці в Facebook.
Він звернув увагу, що зараз відсутні доходи від приміських перевезень компенсують вантажовласники й сама УЗ за рахунок схеми перехресного субсидування (прибутки від вантажного сектора частково йдуть на покриття збитків).
При цьому згідно з досвідом європейських країн, доплачувати за перевезення мають місцеві органи влади. “Адже не дарма завдяки процесам децентралізації влади профіцит надходжень до місцевих бюджетів за 6 місяців 2017 склав 30,1 млрд грн. На жаль ніхто з керівництва громадами не поспішає виконувати свої функції. Зате спритно підняли для УЗ податок на землю під шляхами на 1,5 млрд на рік”, – написав Рязанцев.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас