У Києві затримали шахраїв, які викрали майже 6 млн гривень із держбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві затримали шахраїв, які викрали майже 6 млн гривень із держбанку

Кримінал
746
У Києві затримали дві групи шахраїв, які викрали майже 6 млн гривень з державного банку за допомогою підроблених банківських карток.
Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.
Злочинці встановлювали спеціальні пристрої на банкомати державного банку, за допомогою яких зчитували інформацію про банківські картки клієнтів. Крім цього, встановлювали накладки з прихованою мікрокамерою.
Вона записувала пін-коди, які вводили клієнти банку. Згодом шахраї виготовляли підроблені банківські картки, які були ідентичні оригінальним, і знімали з них кошти. 10 листопада двох зловмисників вдалося затримати під час чергового незаконного зняття грошових коштів.
“Під час обшуків у них вилучили підроблені банківські картки, грошові кошти на суму понад 1 мільйон гривень, спеціальні пристрої для зчитування інформації з карток, накладки на банкомат з прихованою мікрокамерою, пристрої для запису інформації на картки, а також цілий арсенал зброї, у вигляді автоматів Калашникова, пістолетів і великої кількості патронів”, – повідомляють у прокуратурі.
16 листопада поточного року в рамках даного розслідування правоохоронці затримали другу групу зловмисників, які діяли аналогічним способом. Загальну суму збитків, завданих діями обох злочинних груп, приблизно оцінюють в 6 млн гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас