Банк розвитку КНР заявив про завершення кредитної угоди з "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк розвитку КНР заявив про завершення кредитної угоди з "Нафтогазом"

Кредит&Депозит
476
Банк розвитку КНР повідомив НАК “Нафтогаз України” про завершення генеральної кредитної угоди на суму $3,656 млрд від 2012 року, повідомила прес-служба української компанії.
У НАК нагадують, що, згідно з умовами угоди, гарантованої державою, проекти під кредитні кошти повинні були бути передані банку до 25 червня 2017 року. Через затримки з отриманням погоджень від українських державних органів, у червні 2017-го “Нафтогаз” погодив з китайською стороною чергове перенесення цього терміну до 1 серпня 2017 року. Востаннє “Нафтогаз” передав документи для погодження зацікавленими міністерствами в лютому 2017 року і відтоді направив понад 40 листів цим міністерствам та Кабінету міністрів України з проханням прискорити розгляд надісланих матеріалів.
“Необхідні узгодження були надані українською стороною в жовтні 2017 року, і матеріали надійшли в банк після затвердженого терміну. У результаті банк повідомив “Нафтогазу” про неможливість обробки отриманих документів і, відповідно, про завершення кредитної угоди 2012 року”, – йдеться в повідомленні.
Водночас, оголосивши про завершення даної кредитної угоди, банк повідомив про готовність продовжувати співпрацю з “Нафтогазом” за новими проектами.
“Зараз представники компанії ведуть переговори з банком щодо формату роботи, який би вимагав меншої кількості погоджень державними органами”, – зазначили в НАК.
У прес-службі зазначають, що група “Нафтогаз” розпочала активну співпрацю з провідними китайськими компаніями. Так, в даний час ПАТ “Укргазвидобування” має договірні відносини з кількома китайськими компаніями на суму понад $30 млн, які були укладені за результатами електронних торгів на ProZorro. Загальна вартість контрактів з китайськими компаніями, які знаходяться на стадії укладання, становить близько $300 млн.
За даними компанії, в канцелярії з торгівельно-економічних питань Посольства КНР в Україні підтвердили готовність китайської сторони до подальшої співпраці з НАК: “Ми задоволені результатами роботи китайських компаній з підприємствами групи “Нафтогаз”, зокрема, “Укргазвидобування”, і сподіваємося на продовження взаємовигідного співробітництва з “Нафтогазом”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас