Після реструктуризації борг комунальників перед Нафтогазом скоротиться на 6 мільярдів - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після реструктуризації борг комунальників перед Нафтогазом скоротиться на 6 мільярдів - Зубко

Казна та Політика
179
Закон про реструктуризацію боргів (ухвалений парламентом в листопаді минулого року – ред.) дасть можливість теплопостачальникам розібратися з боргами та списати штрафи і пені.
Про це під час години запитань до уряду сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Закон про реструктуризацію заборгованості підприємств відкриває шлях до реструктуризації 14,7 млрд грн, які всі ці роки лежали на плечах комунальних підприємств і наших мешканців. Ми маємо можливість 8,7 млрд реструктуризувати на 5 років, а завдяки виконанню графіків реструктуризації списати з комунальних підприємств 6 млрд грн боргів”, – зазначив Зубко.
За його даними, до реєстру реструктуризації уже включено 185 підприємств, 32 перебувають у процесі розгляду, а ще 7 у процесі включення.
Зубко також наголосив, що важливим етапом є перехід до монетизації субсидій на рівні підприємств.
“Ми прибираємо касовий розрив. Підприємства отримають живі кошти. І це дасть можливість запустити ринок газу та електроенергії, адже окрім Нафтогазу зможуть заходити також інші постачальники. Наступним кроком ми бачимо монетизацію субсидій на рівні домогосподарств”, – зазначив Зубко.
Він також додав, що цього року на субсидії було витрачено близько 70 млрд грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас