Публічні АТ і банки з 2019 р. будуть зобов'язані оприлюднити регульовану інформацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Публічні АТ і банки з 2019 р. будуть зобов'язані оприлюднити регульовану інформацію

Казна та Політика
250
Публічні акціонерні товариства (ПАТ) і банки з 1 січня 2019 року будуть розкривати регульовану інформацію (регулярну річну та квартальну) через агента з розкриття регульованої інформації.
Відповідна вимога міститься в законі “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)” №5592-д, прийнятому Верховною Радою.
Нині Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) консолідувала функції розкриття інформації на базі державної установи “Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України” (АРІФРУ), яке було визнано редакцією бюлетеня “Відомості НКЦПФР” та уповноваженою особою на розміщення інформації в Загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів.
Закон скасовує вимогу обов’язкового розкриття інформації у друкованих виданнях і замість єдиного на сьогодні оператора щодо розкриття інформації – АРІФРУ – вводить новий вид діяльності, що вимагає авторизації, з надання інформаційних послуг на фондовому ринку.
АРІФРУ, монополія якого буде скасована, зможе нарівні з іншими претендентами подати заявку на авторизацію як агента з розкриття регульованої інформації.
Згідно з нормами закону, окремо підлягають авторизації наступні види діяльності: оприлюднення регульованої інформації; поширення в режимі безперервного оновлення консолідованої інформації про фінансові інструменти та/або учасників фондового ринку; надання звітності та/або адміністративних даних Нацкомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас