У НБУ розповіли, коли введуть 1000 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, коли введуть 1000 гривень

Казна та Політика
14126
Після того як правління Національного банку України прийме рішення про введення в обіг банкноти вищого номіналу, про це повідомлять заздалегідь.
Як інформує «Слово і Діло», про це сказав на брифінгу директор департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, передає УНН.
«Як тільки правління Національного банку ухвалить рішення про введення в обіг банкноти вищого номіналу, я не буду називати якого номіналу, то про це буде повідомлено заздалегідь. Це буде проанонсовано, буде представлений дизайн», – сказав Зайвенко, відповідаючи на питання про введення нової купюри номіналом 1000 грн.
Він зазначив, що Нацбанк за півроку повідомляє про введення будь-якої нової купюри. На уточнення журналістів про те, чи розробляв НБУ дизайн купюри номіналом 1000 грн, Зайвенко відповів: «Національний банк і наші художники постійно працюють над вдосконаленням банкнот і монет».
Водночас директор департаменту НБУ додав, що номінальний ряд банкнот і монет затверджено, портретний ряд також затверджено постановою Верховної Ради України.
«500 гривень – це останній номінал, який затверджений. І портрет Григорія Сковороди – це останній портрет, який був затверджений. Поки що ніяких рішень щодо інших постатей або заміни якихось постатей немає», – резюмував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас