Біткойн-ф'ючерси дестабілізують світову економіку, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткойн-ф'ючерси дестабілізують світову економіку, - експерт

Фондовий ринок
1232
Так вважає голова правління найбільшого онлайн брокера США – компанії Interactive Brokers – Томас Пітерфі. На його думку, біткойн просто не готовий виходити на ринок деривативів. Якщо ж це станеться, то завдасть серйозної шкоди всій світовій економіці, передає його слова Business Insider. Пітерфі радить регуляторам уважніше поставитися до біткойн-ф’ючерсів.
Після новини про те, що Чиказька товарна біржа збирається почати торгівлю біткойн-ф’ючерсами, Томас Пітерфі написав відкритого листа на ім’я голови Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами США. У ньому він висловив стурбованість цими намірами. Він вважає, що ринок біткойнів незрілий, щоб гарантувати і підтримувати такий продукт.
«Криптовалюти не мають зрілого, регульованого і протестованого основного ринку. Всі вони і їх похідні існують менше 10 років і поки не мають ніякого стосунку до реальної економіки або якихось об’єктивних критеріїв», – пише Пітерфі. Торгівля біткойн-ф’ючерсами на тих же біржах, де торгуються інші деривативи, може призвести до економічних проблем. Зокрема, його лякають непередбачувані і дуже сильні коливання курсу криптовалюти. Вони можуть мати негативний вплив на ринок деривативів загалом.
Пітерфі застерігає від торгівлі криптоф’ючерсами на традиційних біржах. Якщо Чиказька біржа або будь-яка клірингова компанія почне працювати з такими ф’ючерсами, то перше велике коливання цін на саму криптовалюту може дестабілізувати всіх учасників біржі, говорить він. Щоб захистити реальну економіку від згубного впливу криптоф’ючерсів, торгівлю ними потрібно ізолювати – остаточний висновок Пітерфі. При цьому в Банку Америки вважають, що поява таких ф’ючерсів, навпаки, змусить біткойн стати більш стабільним.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас