У Канаді введуть систему ідентифікації на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Канаді введуть систему ідентифікації на блокчейні

Технології&Авто
335
Канадський стартап SecureKey запустить нову блокчейн-платформу для посвідчення особи в 2018 році. З її допомогою канадці зможуть проходити ідентифікацію на сайтах банків, державних сервісів і мобільних операторів, використовуючи тільки мобільний телефон.
У першій половині 2018 року стартап SecureKey запустить у Канаді сервіс ідентифікації на базі технології блокчейну від IBM. Система дозволить канадцям засвідчувати свою особу в банках, державних відомствах і на сайтах операторів зв’язку. Для цього підійде звичайний мобільний телефон або пристрій з операційною системою Windows.
Наприклад, якщо клієнт вирішить оформити кредит на сайті, то банк надішле йому на телефон запит на доступ до особистих даних. Після підтвердження банк отримає потрібні дані і швидше підтвердить або відхилить заявку на кредит.
Як пояснив в інтерв’ю Bloomberg глава SecureKey Грег Вулфонд, вся особиста інформація буде в розпорядженні самих користувачів блокчейн-платформи. Розподілений реєстр не проводить дані через центральну систему. За словами Вулфонда, це допомагає уникати хакерських атак: «За рахунок системи мені простіше довести, що я – це я. А зловмиснику складніше прикинутися мною».
До проекту SecureKey вже підключилися великі банки, в тому числі Toronto-Dominion Bank і Royal Bank of Canada, а також три провідні оператори мобільного зв’язку Rogers Communications, Telus і BCE. Всього шість компаній-інвесторів вклали в розробку платформи $24 млн.
У травні американські бюро кредитних історій Equifax і TransUnion почали тестувати систему ідентифікації особи на блокчейні, розроблену SecureKey. У тестуванні програми також взяли участь Bank of Montreal, кооперативний рух Desjardins, Royal Bank of Canada і інші великі фінансові організації. Однак бюро Equifax експерименти не допомогли. На початку вересня стало відомо, що дані понад 145 млн клієнтів компанії опинилися в розпорядженні хакерів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас