Ринок космічних послуг зросте до $2,7 трлн до 2045 р. - BofAML — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок космічних послуг зросте до $2,7 трлн до 2045 р. - BofAML

Фондовий ринок
154
Новий етап освоєння космосу забезпечить зростання супутніх галузей і нові можливості для компаній, обсяг ринку зросте з $339 млрд в 2016 році до $2,7 трлн в 2045 році, прогнозують експерти Bank of America Merrill Lynch (BofAML).
Основною рушійною силою нової космічної гонки залишаться інтереси оборонного комплексу, проте для “Космічного століття 2.0” будуть характерні й інші чинники: інновації приватних компаній, комерційна діяльність, залучення нових країн, зниження вартості запуску, йдеться в огляді BofAML “To Infinity and Beyond – Global Space Primer”.
Традиційно компаніям було складно заробляти гроші на космосі – були потрібні величезні капіталовкладення з неясним горизонтом окупності і частими затримками. Незважаючи на це, інвестиції в космічні стартапи з 2000 року перевищили $16 млрд, у тому числі в 2016 році досягли нового рекорду – $2,8 млрд.
Однак в найближчі кілька десятиліть освоєння космосу просунеться набагато більше, ніж за всю історію людства до теперішнього часу, і можливостей для бізнесу побільшає.
Поки домінувати в цьому сегменті, як і раніше, будуть державні агентства і провідні аерокосмічні компанії і військові підрядники. Разом з тим непоганий потенціал можуть показати проекти, пов’язані з технологічними проривами: космічний туризм, міжміські польоти на ракетах, видобуток корисних копалин на астероїдах і дослідження глибокого космосу.
Інвестиції в освоєння космосу, як і раніше, пов’язані з високими технологічними ризиками і викликами. Рентабельність залишається низькою, ймовірність невдалого запуску близько 5%, складності додають питання безпеки і регулювання, зазначається в огляді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас