Польські прикордонники розповіли, до яких заходів вдаються українці, щоб працювати в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські прикордонники розповіли, до яких заходів вдаються українці, щоб працювати в ЄС

Кримінал
2202
У Прикордонній службі Польщі розповіли, що злочинні групи “позичають” українцям справжні польські паспорти, які дозволяють їм легально працювати в країнах Європейського Союзу.
Про це повідомляє польське видання “Rzeczpospolita”.
“Уже недостатньо роботи в Польщі. Українці і в’єтнамці хочуть їхати до Великобританії або Франції, щоб заробляти більше. Дозволяє їм це польський паспорт або посвідчення особи зі схожою зовнішністю. Це дозволяє іноземцям подорожувати в ЄС”, – повідомляє видання.
“Це метод “look-alike” або на “схожість”. Ми спостерігаємо збільшення інтересу злочинних груп в організації незаконної міграції саме завдяки такому методу”, – розповіла прес-секретар головного коменданта Прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас.
За її словами, такий документ не підробляють, він не зареєстрований в базі викрадених, тому даний метод незаконні мігранти вважають “значно безпечним”.
Видання зазначає, що важко підрахувати, скільки іноземців використовують в країнах ЄС польські документи, проте іноземні прикордонники, в основному французи і британці, повідомляють про подібні випадки.
Найважливішим критерієм при виборі документа є схожість іноземця з людиною, фотографія якої міститься в документі.
За словами Голіас, хоча найчастіше такими документами користуються громадяни України через “слов’янський тип зовнішності”, проте в цьому році було кілька випадків з в’єтнамськими громадянами.
Вони подорожували на підставі карток проживання в’єтнамців, що проживають на території Республіки Польща на законних підставах.
За даними Прикордонної служби Польщі, злочинці купують документи у поляків за суму від 200 до 500 злотих (приблизно 50-100 доларів), а іноземці вже платять за них 1500-2000 злотих (приблизно 400-500 доларів).
Видання зазначає, що “позичені” документи в основному повертаються назад до Польщі і повторно використовуються.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас