40% користувачів бояться стеження через пристрої розумного дому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

40% користувачів бояться стеження через пристрої розумного дому

Технології&Авто
268
Інтернет речей охоплює все більше сфер повсякденного життя, але пристрої розумного дому все ще насторожують споживачів. Як показало нове дослідження, про яке пише Business Insider, більшість людей побоюються стеження з боку подібних гаджетів і вважають, що виробники не приділяють достатньої уваги їх безпеці.
Учасники опитування, яке провела консалтингова фірма Deloitte, стурбовані, що пристрої, що розміщуються в будинках, можуть стежити за ними і підслуховувати. Цей дискомфорт може бути головною причиною, чому інтерес до гаджетів розумного дому нижчий, ніж до інших сфер IoT. Однак в цілому, підкреслюють автори дослідження, споживачі відкриті новому і зацікавлені в розвитку інтернету речей.
Що стосується цифр, то майже 40% учасників опитування заявили: вони стурбовані, що підключені домашні пристрої відстежують, як ними користуються. На думку більше 40% респондентів, такі гаджети занадто багато розповідають виробнику про життя користувача. При цьому переважна більшість опитаних впевнені, що розробники недостатньо розповідають споживачам про ризики безпеки. Менше 20% учасників вважають, що добре поінформовані про це, а майже 40% стверджують, що не поінформовані зовсім.
Потрібно зауважити, що побоювання користувачів не безпідставні. На початку цього року було продемонстровано, що зламавши розумний динамік Amazon Echo, можна перетворити його на підслуховуючий пристрій. А минулого місяця виявилося, що один з нових смартфонів Google робить записи без дозволу власника.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас