Geely придбала розробника «літаючих автомобілів» Terrafugia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Geely придбала розробника «літаючих автомобілів» Terrafugia

Фондовий ринок
257
Китайський автовиробник Geely, що володіє Volvo, повідомив про придбання американського стартапу Terrafugia. Заснована понад десять років тому компанія спеціалізується на розробці «літаючого автомобіля», повідомляє Verge.
Так звані літаючі машини складні в розробці, але у них багато прихильників серед урбаністів і містобудівників, тому багато компаній активно працюють над розвитком технології. У конкурентів заснованої 11 років тому Terrafugia вже є успіхи. Так, Массачусетський стартап Woburn будує прототипи таких апаратів з 2009 року. Компанія Transition в 2012 році представила літак з висувними крилами, здатний їздити по шосе, і отримала схвалення від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Кілька примірників навіть вдалося продати за ціною $279 000 за штуку. Однак в Geely вважають, що саме у Terrafugia кращі перспективи в гонці за створення першого комерційного «літаючого автомобіля».
Придбання призведе до кадрових перестановок в Terrafugia. Засновник компанії Карл Дітріх перейде на роль головного спеціаліста з технологій, віддавши пост генерального директора Крісу ЯРАН, колишньому керуючому директору Bell Helicopters. Віце-президент Geely з міжнародного бізнесу Натан Юн стане головою Terrafugia, і ще три керівники Geely увійдуть до ради директорів компанії. Напередодні покупки Terrafugia потроїла кількість інженерів, і новий власник заявляє, що додатково збільшить штат.
Geely вдалося вивести із фінансової скрути Volvo, придбану у Ford в 2010 році. Цілком ймовірно, що Terrafugia також виграє від поглинання китайською компанією. Можливо, поглинання китайським гігантом дозволить прискорити появу «літаючих машин», але конкретних термінів в Geely і Terrafugia не називають.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас