Цьогоріч у сферу стартапів інвестували майже $88 мільйонів - Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цьогоріч у сферу стартапів інвестували майже $88 мільйонів - Мінекономіки

Казна та Політика
109
За останні 5 років у сферу стартапів в Україні було інвестовано 400 мільйонів доларів, а цього року – 88 мільйонів доларів.
Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«На сьогоднішній день, можу сказати, що за останні 5 років було інвестовано близько 400 мільйонів доларів у сферу стартапів, а за останній рік – це 88 мільйонів. Тобто, динаміка є», – сказав Титарчук.
За його словами, за останній час в Україні було близько 2-х тисяч різноманітних стартапів, але ж не усі вони успішні. Зазвичай із 5-ти лише один може принести успіх, тому що є певні ризики.
Заступник міністра переконаний, що такі показники є яскравим свідченням того, що українці є талановитою інноваційною нацією, з інженерним інтелектом. Водночас він визнав, що у цій сфері є свої проблеми.
«Не все є ідеально, але той не помиляється, хто не працює. Тому в уряді є чітке бачення того, що у нас має бути правильна екосистема. І для того, щоб усе було добре, все починається зі школи, університетів, щоб були інновації та винаходи, але вони мають бути не просто для того, щоб їх зробити, а такими, яких вимагає бізнес», – сказав Титарчук.
Він нагадав про те, що нещодавно офіційно була створена Рада інновацій, яку очолив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, куди увійшли не тільки представники державних органів влади, а й представники міжнародних організацій, найкращі представники сфери інновацій та народні депутати.
«Для того, щоб був позитивний результат у нашій державі, має бути командна робота», – додав заступник міністра.
Він також наголосив, що прагнення України інноваційно розвиватися підтримують у світі. Зокрема, вчора відбувся візит представника Світового банку, який про це говорив.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас