Фонд держмайна пропонує переглянути список об'єктів, заборонених до приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна пропонує переглянути список об'єктів, заборонених до приватизації

Казна та Політика
191
Голова Фонду держмайна запропонував переглянути список об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
“Фонд державного майна України пропонує переглянути список об’єктів, заборонених до приватизації, або розробити новий закон, до якого включити тільки ті підприємства, які дійсно мають стратегічне значення для держави”, – написав глава Фонду.
За його словами, близько 200 підприємств, які за програмою тріажу повинні бути приватизовані, перебувають у забороні. І левова частка з них не несе ніякого стратегічного значення. У Мінагрополітики 41 підприємство зі статусом стратегічності. Полтавський, Ніжинський, Радивилівський хлібокомбінати, радгоспи, коконосушарка, конярства, закінчуючи Укрспиртом.
“У чому їх стратегічність, це звичайні підприємства, що лобістськими шляхами потрапили під заборону для приватизації. У держави повинні залишатися тільки ті об’єкти, які забезпечують безпеку, обороноздатність, інфраструктуру”, – зазначив Трубаров.
“Мінкультури і то має 6 стратегічних підприємств, міністерство соцполітики – 14, Мінекономрозвитку – 31. Держава повинна бути регулятором, а не самостійно вести господарську діяльність. Майже кожна 4 справа НАБУ – щодо корупції в держпідприємствах. Фонд звертається до Комітету з питань економічної політики Верховної ради із закликом внести зміни до чинного закону, або розробити новий”, – додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас