ШІ допоміг Alibaba досягти рекордних продажів у «день холостяка» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ допоміг Alibaba досягти рекордних продажів у «день холостяка»

Фондовий ринок
1188
Компанія встановила термінали з підключеним ШІ-стилістом в 13 великих торгових центрах по всьому Китаю. Якщо технологія приживеться, це допоможе повернути покупців у звичайні магазини, вважає Technology Review.
Alibaba встановила нове обладнання в торгових центрах, яке допомогло поставити рекорд продажів у «день холостяка» – $25 млрд. Спеціальний сенсор зчитував штрих-коди з речей, які покупці несли в примірювальну. І виводив на екран ідеально підібрані поєднання з іншим одягом і аксесуарами цього бренду. Тому багато клієнтів поверталися в торговий зал, щоб приміряти всі ці речі одним комплектом і, найчастіше, купували набагато більше, ніж планували.
Добитися такого ефекту Alibaba вдалося за допомогою FashionAI – алгоритму штучного інтелекту, якого тренували за методом глибокого навчання. Його навчили розпізнавати безліч різновидів одягу, а також смаки покупців, дизайнерів і постійних клієнтів інтернет-магазинів. Також FashionAI вміє поєднувати між собою речі конкретного бренду, що особливо зручно для офлайн-шопінгу.
Alibaba встановив ШІ-стиліста в 13 великих торгових центрах в Китаї. Якщо технологія добре приживеться, це може знову повернути покупців в звичайні магазини. Офлайн-торгівля дуже просіла в США і Китаї через величезну популярність онлайн-шопінгу і служб доставки товарів додому, багато з яких дозволяють приміряти одяг і відразу повернути кур’єру той, що не підійшов за розміром.
Міністерство торгівлі Китаю навіть розробило детальний план з модернізації роздрібної торгівлі з використанням ШІ і хмарних технологій. Одні тільки податкові відрахування з продажів, які відбуваються на торгових майданчиках Alibaba, щодня поповнюють казну на $15 млн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас